Regulat - pokožka v lete_1

Ako sa starať o pokožku počas letných mesiacov?

Leto si priam žiada tráviť viac času vonku. Grilovačky v záhrade, čas strávený v bazéne a mnoho cestovateľských plánov. Dni sú teplejšie a dlhšie, no takéto počasie môže viesť k problémom s našou pokožkou. Svrbivé vyrážky, pokožka spálená od slnka či hyperpigmentácia môžu letnú zábavu rýchlo pokaziť. Ako sa treba starať o pokožku počas letných mesiacov?

Ako sa starať o pokožku počas letných mesiacov? Read More »

Ovocie a zelenina

Tipy a triky, ako svoj jedálniček obohatiť o viac ovocia a zeleniny

Všetci vieme, aké dôležité je jesť ovocie a zeleninu a všetci vieme, že je to občas zložitejšie, než sa môže zdať. Aj keď sa konzumácia ovocia a zeleniny javí ako ľahká úloha, jesť každý deň dostatok zeleniny môže byť v skutočnosti dosť náročné. Ak aj vy odchádzate z tržnice alebo z obchodu stále s tými istými druhmi ovocia a zeleniny, tak zbystrite pozornosť.

Tipy a triky, ako svoj jedálniček obohatiť o viac ovocia a zeleniny Read More »

Header - efekt regulat esencie

Enzýmy – hrdinovia trávenia?

Naše telo musí vykonať mnoho aktivít, aby z jedla, ktoré si vložíme do úst, vyťažilo to, čo naozaj potrebujeme. Je to komplikovaný postup, ktorý zahŕňa množstvo fyzických akcií od žuvania potravy až po vylúčenie odpadu z tela. To sa deje za pomoci tráviacich enzýmov, ktoré trávia a štiepia veľké častice potravy na menšie jednotky, ktoré sa prepravujú do krvného obehu.

Enzýmy – hrdinovia trávenia? Read More »

Citróny

A toto ste o citrónoch vedeli?

Citróny patria medzi obľúbené citrusové plody, o čom svedčí aj fakt, že mnoho ľudí začína ráno citrónovou vodou namiesto rannej kávy alebo čaju. Okrem toho, že sú citróny neodmysliteľným pomocníkom v domácnosti na dezinfekciu povrchov a odstránenie usadených nečistôt, majú tieto žlté plody veľa potenciálnych zdravotných výhod. Preto si poďme o citrónoch povedať viac.

A toto ste o citrónoch vedeli? Read More »

Príprava na fermentáciu

Ako podporiť trávenie cez zimu? Začnite fermentovať

Fermentácia je technika konzervovania potravín známa už celé stáročia. Priaznivo mení chemickú povahu jedla, zlepšuje jeho stráviteľnosť a zvyšuje obsah živín. Fermentovaná, inak povedané aj kvasená, zelenina je zdrojom nielen vitamínov, ale aj živých baktérií (probiotík) a tráviacich enzýmov. Probiotiká produkované počas procesu fermentácie môžu pomôcť obnoviť rovnováhu ,,dobrých“ baktérií v našom čreve a zmierniť niektoré tráviace ťažkosti.

Ako podporiť trávenie cez zimu? Začnite fermentovať Read More »

Ovocie a zelenina

Prečo sú enzýmy pre nás dôležité?

Enzýmy sú pre naše telo životne dôležité. Riadia viac ako 5 000 typov biochemických procesov v našom organizme. Pomáhajú pri dýchaní, pomáhajú tráviť jedlo, zohrávajú kľúčovú úlohu v zásobovaní a regenerácii buniek, zbavujú telo toxínov a škodlivých látok a zabezpečujú, aby minerály, vitamíny a hormóny mohli vykonávať svoju prácu.

Prečo sú enzýmy pre nás dôležité? Read More »

Fermentovaná zelenina

Fermentácia a fermentované produkty

Fermentácia pomáha zvyšovať koncentráciu živín tým, že rozkladá molekulovú štruktúru jednotlivých zložiek. Naše telo tak dokáže vitamíny, minerály a enzýmy z fermentovaných potravín ľahšie vstrebať.Konzumáciou fermentovaných produktov môžeme zvýšiť počet prospešných baktérií alebo probiotík, ktoré majú pozitívne účinky na ľudské zdravie – znižujú rôzne zápaly v čreve, zlepšujú imunitný systém a pozitívne menia črevnú mikroflóru.

Fermentácia a fermentované produkty Read More »

Imunita

Správny štart imunitného systému

Náš imunitný systém zaisťuje obranu organizmu pred rôznymi choroboplodnými zárodkami ako sú baktérie, vírusy alebo plesne, ale aj pred škodlivinami, ktoré vznikajú vo vnútri nášho organizmu. Človek s oslabenou imunitou je náchylnejší na rôzne ochorenia. Pre dosiahnutie vyváženého Na posilnenie imunitného systému sú dôležité vitamíny, minerály a enzýmy.

Správny štart imunitného systému Read More »